Spice the day
Sofine začini zauzimaju posebno mjesto u našem asortimanu jer ih brojimo preko 100 različitih vrsta i dolaze iz raznih krajeva svijeta.
Osim začina, začinskog bilja i začinskih mješavina u ponudi je i širok raspon dehidriranog voća za dekoraciju slastica i koktela.
Osim dehidriranog voća poput dehidrirane naranče, limuna, limete, mandarine, dinje, manga i sl., u ponudi imamo i liofiliziranu kupinu, crveni ribizl i jagodu.
Sušeno cvijeće
Kao dopuna dekorativnom programu na raspolaganju su i razne vrste sušenog cvijeća poput ružinih pupoljaka, žutih ili rozih, ružinih latica, suncokretovih latica, plavog ili rozog cvijeća razlicka, cvijet maka i sl.
Dolaze u raznim pakiranjima prilagođenima za svaku industriju ponaosob.
Papreno šarenilo
U ponudi imamo nekoliko vrsta papra; crveni papar u zrnu, crni papar u zrnu, zeleni papar, timut ili nepalski papar, šareni papar, bijeli papar mljeveni i crni papar mljeveni, kajenski papar te sechuan papar.
Začinska paprika
Od začinske paprike možemo izdvojiti crvenu papriku slatku ili ljutu, tucani chilii, tucanu papriku, chilli prah, chilli niti, chilli birds eye itd.
Mediteranska nota
S obzirom na područje djelovanja širok je izbor i mediteranskog začinskog bilja poput timijana, mažurana, origana, bosiljka, limunske trave, Majčine dušice, kopra, lovor lista, peršina isl.
Temelj kulinarstva
Luk je osnova svakog kulinarstva, a definitivno najzanimljiviji začin odnosno dodatak iz kolekcije luka je prženi luk, potom imamo luk u granulama, listićima ili u prahu. Kako crveni tako i bijeli, odnosno češnjak.
Za najfiniju juhu
Dehidrirano povrće poput mrkve, špinata, celera, tikvica, poriluka i sl. idealno je za juhu, umake i jela od mesa.
Za dašak orijenta
Uz razne mješavine začina poput mješavine začna za wok, pizzu, salatu, mješavinu začina za piletinu ili odrezak i meksičku kuhinju posebno ističemo i orijentalne začine poput kurkume, đumbira, kumina, korijandera, kardamoma, zvjezdastog anisa te muškatnog oraščića.